Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • I. pololetí 2015-2016

Leden

Exkurze Hyundai Nošovice

Řemeslo má zlaté dno - 21. 1. 2016

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Remeslo_ma_zlate_dno_21.1.2016


Prosinec

Prezentace projektu ZŠ logopedická - 14. 12. 2015


Exkurze - výroba svíček UNIPAR Rožnov - 4. 12. 2015

4. 12. jsme na počest Mikuláše jeli do Rožnova pod R., kde jsme navštívili firmu, která vyrábí svíčky - s vůní kávy, mandarinky, malé, velké, s hvězdičkou, tečkami, ornamenty, barevné i jednobarevné, prostě paráda. Srdce plesalo radostí. Mohli jsme se i podívat, jak se svíčky vyrábějí, či se malují a zdobí. Valili jsme oči. Před firmou ležel na zemi obrovský adventní věnec s krásnou obrovskou zapálenou svící (sud s živým plamenem). Cesta byla náročná - přestupy, výluky, ale počasí přálo a hřála nás i možnost koupit našim blízkým zvláštní dárek. Nezapomeňte na nikoho ani vy.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/UNIPAR-VII.B,IX.A


Listopad

Exkurze do úpravny vody (Nová Ves) a muzea mlýnků v Ostravě - 16. 11. 2015

Jelikož 17. 11. je státní svátek - náš den, tak nám p. ředitel dovolil, že se 16. 11. můžeme zúčastnit 2 odborných exkurzí. Byly to akce zaměřené na vodu, vzácnou to dnes věc. Nejdříve jsme navštívili OVAK, vyslechli přednášku a podívali se na celý vnitřní systém firmy v Nové Vsi a poté jsme jeli do Ostravy - Přívozu, kde jsme si prohlédli Muzeum vodních mlýnů, o němž jsme dosud ani nevěděli, že v Ostravě existuje. Velmi hezké vystavené materiály doplnil pan průvodce zajímavými informacemi. Řadu věcí jsme si mohli vyzkoušet (např. mletí obilí), hádali jsme, na co se kdysi v historii používaly některé těžko identifikovatelné věci (např.mlýnek na kaštany). Den se opravdu vydařil a zase jsme o něco chytřejší.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Exkurze_16.11.2015-VII.B,IX.A


Říjen

Exkurze k volbě povolání - návštěva Vítkovické střední škola a odborných žákovských dílen

Dílna čtení

Nejen žáci 1.stupně mají dílny čtení, ale i my z 9.A jsme zkusili, co to je. Dokážeme udělat krásné prezentace na PC z četby, často i srovnat s filmovým zpracováním. A k tomu jsme přemýšleli, co a proč se nám vlastně v knize líbí či nikoliv, jak bychom se k určité situaci postavili my. Učíme se tak mluvit před spolužáky, reagovat na dotazy, pracovat s PC, vyjádřit své emoce. Se svou prací jsme spokojeni, pochválilo nás i vedení školy - hosté naší akce. Určitě budeme mít velké plus při studiu na SŠ.

Dílna čtení - prezentace projektu zde


Beseda s ekonomem

Pořád se hovoří o finanční gramotnosti, hodně toho žáci slyší ve Výchově k občanství, a tak bylo načase pozvat si skutečného ekonoma do hodiny VO. Sdělil nám vše o půjčkách, úvěrech, varoval nás před různými úskalími, řekl vše o pracovních smlouvách, co , proč, kde, jak a co ne, na co si dát pozor. Také nám vysvětlil řadu ekonomických pojmů a odpověděl na otázku ohledně studia, které musí ekonom splnit, chce-li tuto práci vykonávat. Není to žádná legrace, ale náročná a zodpovědná práce. Děkujeme panu Šustrovi…