Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • Akce třídy

2. POLOLETÍ

Červen

Exkurze - pivovar Ostravar - 21.6.2016

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Exkurze_pivovar/



Přírodovědná vycházka - Heřmanický rybník - 3. 6. 2016

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Hermanicky_rybnik_VII.B-3.6.2016/


Květen

Metylovice

13. 5. žáci 7.B navštívili svého spolužáka Dana, který pobývá měsíc v léčebném sanatoriu v Metylovicích. Přišli ho morálně podpořit a pozdravit. A aby měl dost vitamínů, dostal 3 kg jahod. Podělí se s kamarády. Dan vypadá velmi dobře, pobyt mu svědčí, jen je mu smutno (po škole asi ne). Dane, drž se, už to máš za pár…


Duben

Krásný den naplněný vycházkou v okolí Ostravy, takový byl uplynulý pátek. Zjistili jsme, že Ostrava už není dávno černá, že je to zelené město, v jehož okolí je řada turistických tras i cyklostezek. Nadýchali jsme se čerstvého vzduchu, vzpomněli Den Země a někteří žáci si dokonce všimli, kudy kráčí. Z informačních tabulí podél trasy jsme se dověděli hodně o fauně a flóře v těchto místech. A po 6 km hurá odpočívat domů k mobilu...

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Ekovychazka,VII.B,IX.A,29.4.2016

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Halda_Ema-II.st.


Březen

11. 3. 2016 - Slezská tvorba Opava - exkurze
Dnešní den jsme, byť bylo škaredé počasí, strávili v dílně, která vyrábí ozdoby na vánoční stromky - baňky různých barev i tvarů. Tyto nádherné výrobky se vyvážejí do celého světa, všude lidé obdivují um českých řemeslníků. Na první pohled se zdá, že je to hezká, jednoduchá práce, ale pozor... Ženy si opravdu máknou. Nad horkým plamenem celý den žhavit sklo, foukat, natahovat, tvarovat...Poté jsme viděli, jak se ozdoby stříbří a nejlepší to bylo v dílně, kde se ručně zdobí, malují. Navštívili jsme i prodejnu firmy, kde jsme si mohli koupit, co jsme chtěli a připomenout si tak Vánoce. Zlatým hřebem exkurze byla naše vlastní tvorba - každý z nás si mohl vlastnoručně ozdobit baňku. I přes nepřízeň počasí to byla paráda.
http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/exkurze_Slezska_tvorba-VII.B,IX.A


Únor

Pomáháme dětem v Indii a Africe

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Afrika_VII.B

Knihovnická lekce

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/VII._rocnik_-_Knihovnicka_lekce_-_soc._site/


1. POLOLETÍ

Leden

28.1. jsme si slavnostně rozdali pololetní vysvědčení. A před vysvědčením jsme se trošku začetli (jak už to tak máme ve zvyku...).



Prosinec

4. 12. jsme na počest Mikuláše jeli do Rožnova pod R., kde jsme navštívili firmu, která vyrábí svíčky - s vůní kávy, mandarinky, malé, velké, s hvězdičkou, tečkami, ornamenty, barevné i jednobarevné, prostě paráda. Srdce plesalo radostí. Mohli jsme se i podívat, jak se svíčky vyrábějí, či se malují a zdobí. Valili jsme oči. Před firmou ležel na zemi obrovský adventní věnec s krásnou obrovskou zapálenou svící (sud s živým plamenem). Cesta byla náročná - přestupy, výluky, ale počasí přálo a hřála nás i možnost koupit našim blízkým zvláštní dárek. Nezapomeňte na nikoho ani vy.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/UNIPAR-VII.B,IX.A


Listopad

Jelikož 17. 11. je státní svátek - náš den, tak nám p. ředitel dovolil, že se 16. 11. můžeme zúčastnit 2 odborných exkurzí. Byly to akce zaměřené na vodu, vzácnou to dnes věc. Nejdříve jsme navštívili OVAK, vyslechli přednášku a podívali se na celý vnitřní systém firmy v Nové Vsi a poté jsme jeli do Ostravy - Přívozu, kde jsme si prohlédli Muzeum vodních mlýnů, o němž jsme dosud ani nevěděli, že v Ostravě existuje. Velmi hezké vystavené materiály doplnil pan průvodce zajímavými informacemi. Řadu věcí jsme si mohli vyzkoušet (např. mletí obilí), hádali jsme, na co se kdysi v historii používaly některé těžko identifikovatelné věci (např.mlýnek na kaštany). Den se opravdu vydařil a zase jsme o něco chytřejší.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Exkurze_16.11.2015-VII.B,IX.A


Hodnocení
Mojí milí žáci,nastalo čtvrtletí-čas hodnocení vaší práce i vašeho chování
Klady
  • rádi se vším pomůžete
  • umíte nabídnout svou pomoc
  • nejste lhostejní k nemoci spolužáků
  • hlásíte se
  • krásně zdravíte
  • snažíte se dodržovat společenské chování
  • jste milí,usměvaví
  • umíte se radovat z úspěchu jiných
  • máte perfekní rodiče
  • máte optimistický pohled na svět
  • těšíte se na červen
Zápory
  • nechce se vám učit
  • někdy berete spravedlnost do vlastních rukou
  • někteří si ještě nevšimli,že letní prázdniny skončily
  • opisujete úkoly ve škole
  • hašteříte se o maličkosti
  • období puberty je často znát
  • někdy nadáváte
  • někdy si nevážíte svých rodičů
Nejhodnější děvčata - všechna
Nejhodnější hoši - všichni
Doufám, že se do ledna leccos změní a to hezké zůstane. Rostou z vás mladé dámy a gentlemani,tak si to nepokažte...
 
Září

18. 9. - divadelní představení v Divadle loutek
Vzhledem k tomu, že jsme měli čas, navštívili jsme před divadelním představením Muzeum hraček v obchodním centru Laso v Ostravě.
Obdivovali jsme um lidí, historii, krásu a dokonalost hraček, pečlivou práci, lásku, s jakou se vytváří i jednoduché hračky pro děti. Bylo to moc hezké.
K tomu jsme si vyslechli i výborný výklad, vyfotili se, kde jsme chtěli a hurá do divadla...

4. 9. - prožitkový den na Štramberku

Byl to krásný den, když jsme se spolu s našimi kamarády z 6. ročníku vypravili do města Štramberk prožít společný den, vidět zajímavé věci, dovědět se něco nového, poznat se. A že se to podařilo! Viděli jsme výstavu zvířat, poslechli si pana majitele, který hezky o přírodě vyprávěl, vyběhli jsme 200 schodů na hrad, ti stateční ještě další schody na vyhlídku. A potom byl perfektní oběd, rozchod na půvabném náměstí, nákupy. Jednou z nejlepších akcí byla exkurze v pekárně štramberských uší spojená s přednáškou z historie. To jsme se nadlábli dobrot. Následovala exkurze v keramické dílně, mohli jsme si práci s hlínou vyzkoušet, poté na lukách mezi lesy super projížďka na čtyřkolkách a hurá domů. Byl to náročný, ale krásný den plný nových zážitků. Těšíme se na další