Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • II. pololetí 2015/2016

Červen

Exkurze v pivovaru Ostravar - 21.6.2016

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Exkurze_pivovar/


Ptačí oblast Heřmanický rybník - 3. 6. 2016

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Hermanicky_rybnik_VII.B-3.6.2016/


Květen

Den s Červeným křížem
6. a 10.5. proběhlo pro žáky 9.ročníku dvoufázové školení první pomoci. Je dobrým zvykem na naší škole, že každý rok žáci tímto školením procházejí. Získají základní přehled informací,novinek, ať už formou přednášky, besedy či filmu. Měli prostor na dotazy, sdělovali své zkušenosti a uvědomili si závažnost tematiky. Ve druhé fázi pak proběhla praktická část, kdy veškeré informace mohli použít v praktických situacích. Prošli všichni. Dostali dobrý základ a je jen na nich, jak se k této důležité problematice v dospělosti postaví.


Duben

29. 4. 2016 - Den Země = ekologická vycházka po NS Landek Koblov - Lhotka

Krásný den naplněný vycházkou v okolí Ostravy, takový byl uplynulý pátek. Zjistili jsme, že Ostrava už není dávno černá, že je to zelené město, v jehož okolí je řada turistických tras i cyklostezek. Nadýchali jsme se čerstvého vzduchu, vzpomněli Den Země a někteří žáci si dokonce všimli, kudy kráčí. Z informačních tabulí podél trasy jsme se dověděli hodně o fauně a flóře v těchto místech. A po 6 km hurá odpočívat domů k mobilu...

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Ekovychazka,VII.B,IX.A,29.4.2016


Březen

11. 3. 2016 - Slezská tvorba Opava - exkurze do výroby vánočních ozdob
Dnešní den jsme, byť bylo škaredé počasí, strávili v dílně, která vyrábí ozdoby na vánoční stromky - baňky různých barev i tvarů. Tyto nádherné výrobky se vyvážejí do celého světa, všude lidé obdivují um českých řemeslníků. Na první pohled se zdá, že je to hezká, jednoduchá práce, ale pozor... Ženy si opravdu máknou. Nad horkým plamenem celý den žhavit sklo, foukat, natahovat, tvarovat...Poté jsme viděli, jak se ozdoby stříbří a nejlepší to bylo v dílně, kde se ručně zdobí, malují. Navštívili jsme i prodejnu firmy, kde jsme si mohli koupit, co jsme chtěli a připomenout si tak Vánoce. Zlatým hřebem exkurze byla naše vlastní tvorba - každý z nás si mohl vlastnoručně ozdobit baňku. I přes nepřízeň počasí to byla paráda.
http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/exkurze_Slezska_tvorba-VII.B,IX.A