Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • Akce třídy


https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/IX.B_-_Hukvaldy/

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/IX.B_-_Miniuni/


https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Den_deti_organizovany_pro_prvni_stupen

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Dopoledne_s_charitou-_XIII.%2C_IX._rocnik/



27.4.-třída se s třídní učitelkou ztratila v rámci Dne Země v hlubokých lesích v okolí Děhylova a Martinova. Všichni žáci měli mobily a navigace,ale cestu domů musela u místního traktoristy zjišťovat paní učitelka.Všichni přežili ,a to je hlavní...

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Dehylov_-_vylet_9.B

Knihovnická lekce s tematikou komiksu byla úžasná,po besedě jsme měli možnost vidět i filmové ukázky.Na ZŠ to byla poslední knihovnická lekce.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Knihovnicka_lekce_-Komiks_9._rocnik


27.a 28.3. proběhl na naší škole projekt týkalící se rozvoje manuálních dovedností a jemné motoriky. Žáci si vyzkoušeli základy háčkování,pletení,cvičili přišívání knoflíků,pracovali se dřevem,zkusili základy programování,vařili,učili se prostírat a také tvořili prezentaci o Ostravě ,která bude sloužit našim žákům při výměnném pobytu našich žáků na Slovensku.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Projekt_Erasmus_-_9._rocnik

7.3.-žáci se zúčastnili výborné besedy s policisty ,a to přímo v prostorách Policie ČR. Mohli se zeptat na cokoliv,vyslechli informace o kyberšikaně,záškoláctví aj. závažných věcech.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Preventivni_program_Policie_CR_-_VIII.,_IX._rocnik

16.2.-proběhl na naší škole celodenní projekt Cesta čokolády o historii a vzniku této pochoutky.Psali jsme,získávali informace,vařili,vytvářeli plakáty a bylo to fajn...

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Cesta_cokolady_-_projekt_Global_school

7.2.-jsme se zúčastnili výborné knihovnické lekce na téma sci-fi literatura ve spojení s ukázkami filmů se stejnou tematikou

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Knihovnicka_lekce_sci-fi_-_9._rocnik


9.2.- Sněhuláci pro Afriku

Jako každý rok i letos jsme se zúčastnili této hezké akce .Pomohli jsme dětem v Africe a ještě jsme si užili legraci.Třídí učitelka děkujem svým žákům za finanční částku,kterou dobrovolně vybrali mezi sebou.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Staveni_snehulaka_II._stupen_-_Kola_pro_Afriku

17.1. K-TRIO

Řemeslo má zlaté dno je přehlídka učebních oborů různých typů SŠ-kuchař,optik,doprava,aranžér,technik apod.Žáci si na praktických úkonech mohli vyzkoušet,o čem to je.Všichni se moc snažili,Tomáš v technických oborech zářil

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Remeslo_ma_zlate_dno_-_9._rocnik


5.12.-milou povinností  deváťáků je potěšit i vystrašit Mikulášem a čertem žáky na 1.stupni. Za básničku,písničku,tanec či hru na flétnu byly děti obdarovány sladkostmi.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Certi_klepou_na_dvere...a_s_nim_Mikulas_a_Andele_2017/

26.11.-Den otevřených dveří,Kateřinská pouť.Hodně návštěvníků navštívilo naši školu,zkusili si vyrobit malé dárky a také obdarovali nás- 9.B.-vybírali jsme na nákup koz pro Afriku. Vybraná částka činí 3986 Kč.(4 kozy po 900Kč a za zbytek nádoby na vodu nebo očkovací látky.)Děkujeme všem ,kdo nám pomohli náš sen uskutečnit.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Den_otevrenych_dveri_jeste_jednou_Katerina...


27.11.-vyúčtování akce koza.Žáci vybrali mezi sebou,od rodičů,učitelů,zaměstnanců školy a návštěvníků Dne otevřených  dveří částku 3985 Kč .Dne 29.11. tuto částku utratí za pomoc africkým dětem- 4 živé kozy a pomoc výuce dětí.Za třídu i sebe všem děkuje tř,učitelka E.Sembolová.


V soutěži z literatury hájil naše zájmy  David Křižák.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Od_stare_knihy_po_novou.._literarni_soutez/

Dne 15.11. jsme navštívili Vítkovickou SŠ a prožili sice náročnou,ale velmi zajímavou exkurzi. Viděli jsme film o škole ,natočený studenty,vyslechli jsme povídání o škole i firmě,viděli jsme odborné učebny i dílny odborného výcviku. A věřte ,bylo na co koukat.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Exkurze_SS_Vitkovicka_-_9.rocnik


Dne 8.11. jsme se zúčastniliknihovnické lekce v K-TRIU,vyslechli jsme informace o systému práce v oddělení pro dospělé

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Knihovnicka_lekce_-_9._rocnik

Dne 12.10.se zachvěla matka měst -Praha.Vtrhli jsme do ní a koukali a obdivovali-Pendolíno,nádherné domy,nádraží,orloj,drahé obchody,Staroměstské náměstí,Muzeum voskových figurín,Václavské náměstí,Hrad,chrám sv.Víta,Zlatou uličku a nádherná byla i hodinová plavba parníkem po Vltavě.Užili jsme si tento den maximálnš,měli jsme se skvěle.

http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Poznavaci_vylet-_Praha_8._a_9._rocnik/

3.10.-odborná exkurze k volbě povolání v Nošovicích-Hyundai
           Byla to úžasná podívaná mezi roboty,viděli jsme práci firmy  21. století.Některým z nás by se tady líbilo pracovat.Takže zpět do školy a učit se ...
http://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Exkurze_Hyundai_-_IX.A,_IX.B

Olomouc - 15. 9.

Na poznávacím výletu jsme viděli výstavu terakotové armády, navštívili jsme pevnost poznání, v níž jsme si mohli vyzkoušet znalosti z dějepisu, přírodopisu, chemie i fyziky. Vše proběhlo hladce, vše bylo fajn, jen to cestování s velkým zpožděním vlaků bylo náročné...
Foto zde

Rytmix - Cha-cha
Na začátku školního roku jsme si vyzkoušeli natáčení televizního programu a hlavně jsme si společně pořádně zatancovali... Prostě TANČILA CELÁ ŠKOLA (i my samozřejmě:-))