Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • My z 8. B

22.6. nás přivítala Karviná - ani jsme nevěděli, že máme na dosah Ostravy tak příjemné město. Že se nejedná jen o město horníků, ale také o město se zajímavou historií, kterou stojí za to vidět.

Fotky zde.

16.6. jsme měli fakt náročný den. Sice jsme se moc neučili, ale za to: v 8 nás ze třídy vyhnal požární poplach s dýmem hustým tak, že by se dal krájet; pak jsme šli na exkurzi na hasičskou stanici a nakonec jsme absolvovali velmi zajímavé prezentace letošních deváťáků o středních školách.

Fotky zde: hasiči 1 - hasiči 2 - prezentace.

13.6. -takto se loučí 8.B.se školním rokem.Vzhůru do 9.ročníku...aneb my a hadraplán

Fotky k prohlédnutí zde

30.5. jsme podruhé navštívili posilovnu, abychom zjistili, jak jsme na tom při konci školního roku s fyzičkou. A jak to dopadlo? Podívejte se zde.

24.5. nás navštívili zástupci střední školy elektrotechnické s ukázkou robotů, se kterými pracují jejich studenti. Zas máme o čem přemýšlet:-), další škola a povolání ke zvážení.

Fotky zde.

10.a12.5.-zúčastnili jsme se dvou odborných exkurzí v rámci volby povolání,a to do Vítkovic a Vagónky .V obou firmách jsme si prohlédli provoz,dověděli jsme se o historii i současnosti výroby,potřebných odbornostech,studiu.A taky jsme koukali,jak těžce se vydělávají peníze, které my pak rodičům lehce utratíme.Všechno bylo velmi poučné a zajímavé.

Fotky z Vagónky si můžete prohlédnout zde a z Vítkovic zde.

28.4.-představení v Divadle J.Myrona bylo úžasné,zábavné,veselé,historický děj byl nabitý písničkami.Herec Josefa byl krásný,a tak jsme byli nadšeni...

21.4.-Den Země jsme strávili v Planetáriu v Ostravě -Porubě.Výlet to byl hezký,počasí vyšlo a tma při projekci byla uklidňující-došlo nám,jak malí jsme vzhledem k vesmíru. Užili jsme si to.

12.4. se zapíše do historie našich výletů.Měli jsme víc štěstí než rozumu.Vlak jel včas,svačin bylo dost,náplň akcí byla bezvadná(hlavně zábavní vědecký park),rozchody ve městě úžasné,mumie kapucínů šokující,počasí super,tržiště pestré,brněnský krokodýl hrůzostrašný a nervy p. uč. Sembolové neskutečně pevné.Pro žáky vynikající den...

Fotky zde.

21.3. jsme se zúčastnili důležité akce na Informačním centru PÚ v Ostravě -Porubě. Dověděli jsme se ,jak povolání vybírat,čeho se vyvarovat,na co se hodíme podle testu zájmů apod.Bylo to fajn a teď můžeme centrum navštívit sami či s rodiči.Využili jsme místa,kde v Porubě jsme,a zašli na exkurzi na SŠ prof. Matějíčka do odborného výcviku.Pan Kubíček,který nás provázel,byl moc fajn a my valili oči,jak jsou studenti šikovní. I my tady možná budeme studovat.

Fotky zde.

21.2. jsme se byli podívat, co by nás třeba jednou mohlo i živit:-) Navštívili jsme sklenářskou dílnu firmy Kohoutek, která - jak jsme zjistili - pracuje na zakázkách po celé republice i v zahraničí.

Fotky zde.

7.2. jsme se vypravili do Ostravského muzea na jedinečnou výstavu klenotů zdobících pomazané hlavy z celého světa. Bylo to prostě a jednoduše úžasné...

Kukněte zde:-)


2.2.proběhla na naší škole akce Sněhuláci pro Afriku,při které jsme se pobavili a ještě(a to je hlavní)jsme přispěli na dobrou věc-pomoc africkým kamarádům ,aby mohli studovat. Do společné částky jsme přispěli 200 Kč.Třídní učitelka děkuje za vaši práci i příspěvek. A tady je náš HUHULÁK:-)


1.2. jsme opět navštívili Knihovnu města Ostravy a zúčastnili se zajímavé knihovnické lekce.

Fotky zde.


Včera 24.1. jsme zkusili, jak těžké je stát se kulturistou:-) a že to teda byla fuška!

Fotky zde.


Dne 19.1.jsme společně zhlédli v kině Vesmír vzdělávací film o krásách a bohatství Filipín a poté jsme dorazili na výstavu k sexuální výchově v prostoru Dolních Vítkovic. Výstava byla hezká ,poučná i vtipná,dověděli jsme se hodně informací ze života mužů i žen,které v dospělosti určitě využijeme.

Fotky si můžete prohlédnout zde.

Během prosince a ledna proběhly ve třídě dva turnaje,a to piškvorky-vítězem je paní učitelka Sembolová a Člověče,nezlob se,vítězkami jsou Sára a Pavla.Prostě holky jsou nejlepší.Zkusili jsme si naši šikovnost,přesnost a trpělivost ve stavění domina.

Dnes jsme makali úplně zběsile:-), aneb kdo si hraje, nezlobí:-)



Zase je tu předvánoční čas ,doba míru,pokoje,klidu a pomoci lidem,kteří to potřebují.A my letos jako každý rok jsme se rozhodli finačně složit a za vybrané peníze koupit knížky pro prvňáčky v Africe a sazenice,které dlouhodobě pomohou všem lidem ve vesnici. Třídní učitelka děkuje svým žákům za jejich dobrosrdečnost i jejich rodičům za spolupráci.

Fotky zde.

V pondělí 5.12. jsme hned zrána zaskočili do Knihovny města Ostravy, abychom si vyslechli zajímavou knihovnickou lekci na téma zobrazení skutečných příběhů v umělecké literatuře.

Fotky zde.

Dne 11.11. nás navštívily 2 městské strážnice a seznámily žáky v besedě s právní
zodpovědností,přestupky a trestnými činy a dodaly základní informace k občanskému průkazu.

1.11. proběhla nejsladší akce roku. V rámci výuky  dramatické výchovy-chování na společenských akcích,jsme navštívili novou cukrárnu v Hrabůvce a rozjeli jsme to-kofola,káva,zákusky,šlehačka,dorty,zmrzlina,poháry...Přežili všichni,chutnalo všem,třídní učitelka děkuje všem za přání a dárky.

Dne 14.10. proběhla super exkurze v hornickém muzeu - Landek. Byli jsme 6 m pod zemí a již ve výtahu někteří hoši využili tmy a štípali děvčata. I paní učitelka schytala jeden štípanec. Povídání o hornické práci bylo super. Poté jsme navštívili muzeum záchranářů a obdivovali jejich těžkou a nebezpečnou práci. A potom nastal zlatý bod exkurze. Žáci si mohli vyzkoušet cvičnou ,,opičí dráhu,, - 40 m pro výcvik záchranářů. Plazili se, padali, bouchali o hlavu, funěli... Paní učitelka nic neviděla, jen slyšela - uhni, nesahej na mě, posuň se, já nic nevidím apod. Užili jsme si to plnou měrou.

Fotky zde.

30.9.-Vagonářské muzeum ve Studénce a cesta za pokladem

Fotky zde.

Moderní doba nám opravdu hodně usnadňuje život. Tak například: 14.9. jsme chtěli v rámci výuky dějepisu poznat život československých legionářů za 1. světové války a nemuseli jsme se kvůli tomu vydat do Vladivostoku! Stačilo sednout na autobus a dojet si na nádraží Ostrava - Svinov...

Fotky zde.

Dne 9.9.jsme si užili výlet do Teplic nad Bečvou.Počasí se vydařilo,nikomu se nic nestalo,užili jsme si přírodu,jeskyni,propast,dobrou svačinu,krmili jsme kachny na řece. Lepší už to nemohlo být.Vzpomínali jsme na Marušku,která s námi nemohla kvůli úrazu nohy.Už se těšíme ,kam pojedeme příště...

Fotky zde.

5.9. Živá knihovna - prezentace středních škola a firem Moravskoslezského kraje v Dolní oblasti Vítkovic

Fotky zde.

Dne 5.9. jsme se zúčastnili velké přehlídky SŠ ,firem a povolání.Viděli a slyšeli jsme toho dost o možnostech studia  a práce v Moravskoslezském kraji. Záleží na nás,co si z toho vezmeme. V březnu půjdeme do Informačního centra Pracovního úřadu v Porubě,zúčastníme se odborných exkurzí a pak už musíme hledat,co nás baví,co umíme,abychom v 9.roč.u vyplňování přihlášek na SŠ nebyli překvapeni.Letos už budeme chodit s rodiči na Dny otevřených dveří SŠ.Vzhůru do života...