Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • Anglický jazyk

Aktivita do 8. 5.

  • Anička mě nadchla aplikací https://skribbl.io/, kterou určitě někteří hrajete. V příštím týdnu zahájíme online výuku. Proto bychom tuto aplikaci mohli využít jako "soukromou skupinu" a procvičit si některá slovíčka. Soukromá skupina umožňuje vložit 30 slov. Vašim úkolem tedy bude připravit seznam 15 zvířat v podobě seznamu ve wordu, kdy napíšete anglický a český název zvířete. Např: Pig - prase. Z Vašich odpovědí vyberu 30, které dám do nového seznamu, zašlu Vám jej a následně si s těmito slovy zahrajeme skribblio. 


Aktivita 6. týden

V letošním roce jsme procvičovali využívání tvarů nepravidelných sloves a ve svém sešitě máte nalepenou tabulku se slovesy, které jsme procvičovali. Podívejte se novu na tuto tabulku, projděte si ji a zkuste se podívat na tento kvíz, který využívá slovesa z této tabulky. Po vyplnění kvízu si jej vyplňte ještě jednou tak, abyste opravili chyby a následně se mi pochlubte printscreenem obrazovky s úspěšným vyplněním testu. 

Pokud byste chtěli tvorbu vět v minulém čase probrat osobně, nabízím stále možnost si zavolat na skype, messenger nebo jiný komunikátor a vše probrat. :) 

Pokud byste chtěli pracovat rychleji, zkuste také pokračování tohoto kvízu: 


Aktivita na 5. týden:

  • Díky těm, kteří stále udržují naši anglickou konverzaci. 

  • Někteří z Vás se ozvali s žádostí o zaslání nových přístupů k Duolingu - pokud heslo nemáte, napiště a na Váš email Vám přístupy zašlu. 

  • Měli byste zájem o anglickou konverzaci naživo? Pokud máte chuť na konverzační desetiminutovku, napište, vymyslíme řešení, které nám bude vyhovovat (Skype, Messenger) 


Aktivity na 4. týden:

Popište obrázek - napište 10 vět, které popíší události. Můžete využít například známou frázi "There is/are" či minulý čas "There was/were" Odkaz na obrázek


Aktivity 3. týden:

Vyhodnocení 2. týdne: Díky všem za aktivní účast při tvorbě vět k seriálu Prasátko Pepa. je prima, že začali odpovídat také ti, kteří v prvním týdnu byli neaktivní. :)

Aktivita 1: Vybral jsem pro Vás ne úplně obtížný poslech. Vašim úkolem bude mi poslat odpovědi (spojené písmeno obrázku a číslo poslechu) na email. Poslechové cvičení


Aktivity na 2. týden:

23.3. - díky těm, kteří odeslali svůj email (Dominik, René, Ondra, Kuba) - pokračujme ale v komunikaci. Na mou odpověď mi už mnoho z vás neodpovědělo. :) Zároveň myslete na oslovení (Hello Mr. Teacher...  apod) a na rozloučení (můžete používat třeba používané Best regard = s pozdravem)

Úkol do 29.3.:

  • Vytvořil jsem pro Vás cvičení, které budete schopni splnit po zhlédnutí jednoho z dílů seriálu Pepa Pig. Video je možná "dětské", ale úkoly tak snadné nebudou.
  • Cvičení naleznete ZDE
Při hledání vhodných seriálů s anglickými titulky jsme narazil na Horrid Henry - Seriál o klukovi, který dělá svému mladšímu a hodnějšímu bratrovi ze života peklo :) Seriál je normálně bez titulků, ale pokud budete hledat "Horrid Henry subtitles", najde vám to vhodná videa i pro vás. Videa zde


Aktivity 1. týden:

Činnost 1:

Tipy na videa k tématu: