Dílna
Pasování
žďár
Hallowen
Ada1
Ada 2
Avi 1
Avi 2
Bonus

  • Úvod
  • Třídy
  • září, říjen

Vaříme, pečeme, smažíme...

V hodinách pracovní výchovy se učíme připravit jednoduché i složitější recepty. Studená i teplá kuchyně není pro nás problém...a to vše v čistém čase 90-ti minut i s nákupem a umytím nádobí...paráda!!!

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Kdyz_sestaci_vari.../


Den s českými vlajkami

Spolu s VI. A jsme se v rámci stého výročí vzniku samostatného státu zapojili do akce o největší počet vyvěšených českých vlajek. Ve třídách jsme v pátek 26. 10. 2018  vyvěsili 172 vlajek! Práce to byla úmorná, každou vlajku jsme vybarvovali zvlášť...ale zvládli jsme to...

Dopravní hřiště

Dnes 18. 10. 2018 jsme se spolu s VI. A vydali na dopravní hřiště v Ostravě Hrabůvce. Zopakovali jsme si pravidla provozu, něco nového se naučili a vše si samozřejmě hned vyzkoušeli v praxi. 

   


Návštěva knihovny

11. 10. 2018 jsme navštívili Městskou knihovnu Dr. Martínka. Dozvěděli jsme se, jak se stát čtenářem knihovny a prohlédli si vše, co nás zaujalo. Už víme, že v knihovně můžeme najít více než jen spoustu knížek a že knížky se dají nejen číst, ale i poslouchat. Domů si někteří z nás odnesli i něco nového ke čtení.

tps://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/VI.A_a_VI.B_v_knihovne/


Tvoříme Ostravskou DNA

V pátek 5. 10. 2018 jsme se zúčastnili spolu s dalšími téměř 500 dětmi ze základních škol akce Tvoříme Ostravskou DNA. Ale nebylo to jen tak. Na tento den jsme se připravovali celý týden. Nejprve jsme se museli něco naučit, zjistit co je DNA, kde všude ji najdeme. Vyzkoušeli jsme si, že vytvořit takovou virovou DNA  není sice žádná hračka, ale může to být dobrá zábava. Své znalosti jsme si ještě ověřili na sladkém modelu, to abychom v den D nic nezapomněli. 

Ve Světě techniky dostal každý tričko a čepici jedné barvy a tím i své místo v modelu DNA. Celou hodinu jsme se činili a nakonec si i zatančili. Po skončení společného programu jsme si ještě prohlédli Velký svět techniky a už jsme museli pospíchat domů. Krom spousty krásných zážitků si každý odnesl i své tričko a čepici.

https://zs-klokanek.rajce.idnes.cz/Tvorime_ostravskou_DNA_-_VI.A_VI.B/


Adaptační pobyt

Ve dnech 5. 9. až 7. 9. 2018 jsme absolvovali adaptační pobyt v krásném prostředí rekreačního střediska Budoucnost. Užili jsme si moře zábavy. Naučili jsme se zacházet s křesadlem a zahráli si spoustu her. Zjistili jsme, že i Austrálie se dá projet na kole. V nohou jsme měli 11 km, ale stálo to za to. Odměnou nám byl pohled na kouzelné Satinské vodopády. Ti nejodvážnější z nás se vydali na noční bojovku. A nechyběla ani tradiční diskotéka. Myslím, že z nás bude dobrá parta.

https://www.facebook.com/pg/ZSlogopedickaOstrava/photos/?tab=album&album_id=1804156736298955